Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ


  Ζούμε μια άγρια περίοδο λιτότητας και οικονομικής λεηλασίας με βάναυσα φοροεισπρακτικά μέτρα, που οδηγούν σε εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού μας. Ήδη στο πλαίσιο αυτό έχει αρχίσει η έκδοση και αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ που περιλαμβάνει το ειδικό τέλος ακινήτων. Ο συγκεκριμένος φόρος, μαζί με το χαράτσι του κεφαλικού φόρου της εφορίας, έρχεται σε μια περίοδο που λαμβάνονται τα πλέον αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα, τα οποία οδηγούν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων και κατά συνέπεια στη συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια και ανέχεια όλο και περισσότερων νοικοκυριών.
Για τους παραπάνω λόγους αλλά και εξαιτίας του άδικου τρόπου επιβολής του φόρου που προσβάλει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας αλλά τελικά και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το ζήτημα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Ήδη πολλές λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές έχουν αποφασίσει την μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού με την όχι μόνο ηθική αλλά και πρακτική υποστήριξη των δημοτικών συμβουλίων. Ταυτόχρονα έχουν ήδη γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πολίτες, σωματεία αλλά και δικηγόρους για την ακύρωση του βάρβαρου αυτού φόρου.
Στα πλαίσια αυτά, ζητάμε από το Δήμο Πεντέλης να στηρίξει και να σταθεί αλληλέγγυος σε όσους συμπολίτες μας δεν πληρώσουν το χαράτσι και να προχωρήσει στη δημιουργία μηχανισμού νομικής και τεχνικής στήριξης τους.
Προτείνουμε για το σκοπό αυτό την εκλογή Διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διαχείριση του όλου ζητήματος.
·         ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
Καμία διακοπή ρεύματος σε κανένα σπίτι. Άμεση επανασύνδεση όπου έχει γίνει διακοπή.
·         ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ.
Το ψήφισμα αυτό κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη συνέλευση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ την Κυριακή  13 Νοέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου